Toegang tot de beheerfuncties van het programma beveiligen met een wachtwoord

Alles uitvouwen | Alles samenvouwen

Een enkele computer kan worden gedeeld door meerdere gebruikers met verschillende niveaus van computerervaring en -kennis. Als verschillende gebruikers onbeperkte toegang tot het programma en de instellingen ervan hebben, kan het niveau van de computerbeveiliging risico lopen.

Om toegang tot het programma te beperken, kunt u een beheerderswachtwoord instellen voor het KLAdmin-account. Deze gebruiker heeft onbeperkte rechten om de instellingen van het programma te beheren en te wijzigen, en om toegangsrechten voor programma's toe te wijzen aan andere gebruikers. Nadat u een wachtwoord hebt gemaakt voor KLAdmin, kunt u toegangsrechten voor programma's toewijzen aan verschillende gebruikers of groepen gebruikers.

Een KLAdmin-beheerderswachtwoord maken:

1. Open het hoofdvenster van het programma.
  2. Klik De knop Instellingen onder in het hoofdvenster.

Dit opent het venster Instellingen.

3. Selecteer het gedeelte Interface-instellingen.
  4. Zet de Wachtwoordbeveiliging-schakelaar op Aan.
  5. In het geopende venster vult u de velden Gebruikersnaam (KLAdmin wordt aanbevolen), Voer wachtwoord in en Bevestig wachtwoord in.

Tips voor het maken van een sterk wachtwoord:

• Het wachtwoord moet minimaal acht en maximaal 128 tekens lang zijn.
    • Het wachtwoord moet minstens één nummer bevatten.
    • Het wachtwoord moet zowel kleine letters als hoofdletters bevatten.
    • Het wachtwoord moet minstens één speciaal teken bevatten (bijvoorbeeld: ! @ # $ % ^ & *).
  6. Klik op de knop Opslaan.

Een vergeten wachtwoord kan niet worden hersteld. Als u uw wachtwoord bent vergeten, neemt u contact op met de Technische Support om de toegang tot de programma-instellingen te herstellen.

De gebruiker KLAdmin kan machtigingen toewijzen aan de volgende gebruikers en gebruikersgroepen:

Een gebruiker of gebruikersgroep toevoegen

Rechten voor een gebruiker of gebruikersgroep bewerken:

Een actie toestaan voor een individuele gebruiker of gebruikersgroep

Een actie verbieden voor een individuele gebruiker of gebruikersgroep

Wanneer u een actie probeert uit te voeren uit de lijst in het venster Machtigingen voor een gebruiker of groep toevoegen, zal het programma u vragen om een wachtwoord in te voeren. Voer in het wachtwoordvenster de gebruikersnaam en het wachtwoord voor het huidige gebruikersaccount in. De actie wordt uitgevoerd als het opgegeven account toestemming heeft om deze actie uit te voeren. In het wachtwoordvenster kunt u het tijdsinterval specificeren waarin de gebruiker het wachtwoord niet opnieuw hoeft in te voeren.

In het wachtwoordvenster kunt u de invoertaal alleen wijzigen door op ALT+SHIFT te drukken. Met andere snelkoppelingen wordt de invoertaal niet gewijzigd, zelfs niet als die snelkoppeling in het besturingssysteem is geconfigureerd.